Δίαιτα πριν απ’ το γάμο, προλαβαίνετε!

Μπορεί να έχετε στρέψει την προσοχή σας κυρίως στην επιλογή του νυφικού, στο χτένισμα, στην ανθοδέσμη και σε χίλια δυο πράγματα, αλλά ξεχνάτε κάτι βασικό: Νιώθετε καλά με την εξωτερική σας εμφάνιση; Η απάντηση που δίνουν οι περισσότερες νύφες είναι… αρνητική! Γιατί όλες αναζητούν την τελειότητα, και όχι άδικα!

Ωστόσο, με λίγες απλές κινήσεις μπορείτε να τα καταφέρετε. Η διατροφή που σας προτείνουμε, απαιτεί απλώς προσοχή στις επιλογές σας και όχι μια δίαιτα αυστηρή. Και το κυριότερο, φροντίζει να διατηρήσει την καλή σας διάθεση για να λάμπετε την ώρα του γάμου.

Tips

• Μην ξεπερνάτε τις 2 μερίδες αλκοόλ την εβδομάδα.
• Ασχοληθείτε με μια, οποιαδήποτε, φυσική δραστηριότητα σας αρέσει. Να θυμάστε ότι το διάστημα που σας χωρίζει από τη μέρα του γάμου δεν είναι μικρό. Ωστόσο, αν ο χρόνος σας είναι αρκετά περιορισμένος, 30 λεπτά περπάτημα καθημερινά αρκούν.

7 πολύτιμα μυστικά!

1. Προτιμάτε το άσπρο κρέας από το κόκκινο. 2. Καταναλώνετε 2-3 μερίδες ψαριών την εβδομάδα. 3. Μειώστε την κατανάλωση αλλαντικών. 4. Προσθέστε φρούτα και λαχανικά στο καθημερινό σας διατροφικό πρόγραμμα. 5. Προτιμήστε δημητριακά και προϊόντα ολικής αλέσεως. 6. Τρώτε αργά και μην ξεχνάτε ότι η αίσθηση του κορεσμού έρχεται μετά από 20 λεπτά. 7. Βάλτε στη ζωή σας τη φυσική δραστηριότητα, έστω και για 20-30 λεπτά καθημερινά.

Αρχίστε νωρίς

Δυο με τρεις μήνες πριν το γάμο, έχετε και τη διάθεση και το χρόνο για να βελτιώσετε τη σιλουέτα σας. Κάποια περιττά κιλά είναι πολύ εύκολο να φύγουν, αρκεί να μειώσετε τα πολλά λιπαρά και να αυξήσετε την κατανάλωση λαχανικών και φρούτων. Ακολουθήστε ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα, το οποίο να περιλαμβάνει καθημερινά 5 γεύματα, 3 βασικά (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό) και 2 σνακ (δεκατιανό, απογευματινό).

Πρωινό: Ένα καλό ξεκίνημα της ημέρας, με γάλα ή γιαούρτι με δημητριακά ή ψωμί με μέλι.
Κολατσιό: Κατά τις 10 (η ώρα είναι σχετική και εξαρτάται από την ώρα που έχετε πάρει το πρωινό σας), διαλέξτε ένα φυσικό χυμό πορτοκάλι και 1 ή 2 κράκερ.
Μεσημεριανό: Επιλέξτε μακαρόνια, ρύζι, πατάτες, κάποιο όσπριο ή λαδερό, ενώ αφήστε καλύτερα τις πρωτεΐνες για το βράδυ, συνδυασμένες με λαχανικά.
Απογευματινό: Ιδανικά, 2 μερίδες φρούτων.