ΝΤΥΝΟΜΑΙ ΝΥΦΟΥΛΑ!

Τι πρέπει να έχετε  στο νου σας πριν διαλέξετε το νυφικό των ονείρων σας.

Οι τάσεις της μόδας είναι πολλές, αλλά η δική σας επιθυμία, μία! Να ντυθείτε με το νυφικό των ονείρων σας, το νυφικό που αναδεικνύει μόνον εσάς, το στιλ και την προσωπικότητά σας και να λάμψετε εκείνη, τη μοναδική μέρα της ζωής σας. Ας δούμε τι πρέπει να ξέρετε για σίγουρη επιτυχία.

Είναι γεγονός ότι η νύφη ήταν, είναι και θα είναι στο επίκεντρο της προσοχής σε κάθε γάμο, γι’ αυτό και η εμφάνισή της πρέπει να είναι προσεγμένη μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια για να γίνει εντυπωσιακή.

Πότε πρέπει να διαλέξω νυφικό;

Πρέπει να ξεκινήσετε την αναζήτηση 3-4 μήνες πριν από το γάμο. Η πρώτη κίνηση είναι να ξεφυλλίσετε ένα ή και περισσότερα περιοδικά γάμου όχι μόνο για να ενημερωθείτε για τις τελευταίες τάσεις της μόδας αλλά και για να εντοπίσετε ποια νυφικά σας αρέσουν και πιστεύετε ότι σας κολακεύουν. Έτσι, στην αναζήτησή σας, καταφέρνετε να έχετε στόχο, να ψάχνετε κάτι πιο συγκεκριμένο αποκλείοντας με την πρώτη κίνηση κάποια σχέδια. Ταυτόχρονα, προσδιορίζετε το στιλ και τις επιθυμίες σας.

Όταν θα φθάσει η ώρα που θα περάσετε από τη θεωρία στην πράξη, θα φύγετε δηλαδή από το ξεφύλλισμα των περιοδικών και θα περάσετε στο επόμενο στάδιο, την επίσκεψη στους οίκους νυφικών, καλό είναι να μην είστε μόνη. Ζητήστε τη συντροφιά μιας φίλης σας, της κουμπάρας ή της μητέρας σας (αν το γούστο της ταυτίζεται με το δικό σας), γιατί σίγουρα μια δεύτερη γνώμη είναι πολύτιμη, ιδιαίτερα όταν εσείς είστε ήδη αρκετά φορτισμένη συναισθηματικά ώστε να μην κρίνετε ψύχραιμα και αντικειμενικά τα πράγματα.

Ποιο στιλ νυφικού μου ταιριάζει;

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βρείτε τον τύπο του νυφικού που θα αναδεικνύει τα δυνατά σας σημεία και θα καλύπτει τα αδύνατα, με αποτέλεσμα να σας κολακεύει όταν θ’ ανέβετε τα σκαλιά της εκκλησίας.

 • Στενή γραμμή: Απευθύνεται μόνο στις λεπτές, αδύνατες γυναίκες, γιατί κολλάει πάνω στο σώμα και τονίζει όλες τις ατέλειες.
 • Εφαρμοστό μπούστο, φαρδιά φούστα: Το στιλ αυτό ταιριάζει κυρίως σε γυναίκες με κάποια παραπάνω κιλά και πλούσιο στήθος.
 • Γραμμή Α: Ταιριάζει σχεδόν σε όλες, καλύπτοντας όλους τους σωματότυπους αλλά κολακεύει ιδιαίτερες τις γυναίκες που δε διαθέτουν ιδιαίτερο ύψος.
 • Γραμμή Empire: Ένα νυφικό με ψηλή μέση, συνήθως τονίζεται με κορδέλα κάτω από το στήθος και φούστα στενή σε γραμμή Α. Ταιριάζει σε γυναίκες με λίγο ύψος, γεμάτους γοφούς και/ή λεπτή μέση και μπούστο. Επίσης, είναι ιδανικό και για όσες βρίσκονται σε κατάσταση εγκυμοσύνης.

 

Τι θα πρέπει να ξέρει η σχεδιάστρια για εμένα;

Θα πρέπει να μάθει όσα το δυνατόν περισσότερα στοιχεία για εσάς. O designer που θα ράψει ένα νυφικό στα μέτρα σας ή ο υπεύθυνος του οίκου νυφικών που θα επισκεφθείτε, θα πρέπει να γνωρίζει ποια είστε, πώς ζείτε και συμπεριφέρεστε, ποιο είναι το στιλ, η ζωή σας, η δουλειά σας καθώς και το είδος του γάμου που σκοπεύετε να κάνετε ώστε να μπορέσει να σας βοηθήσει στην επιλογή του κατάλληλου νυφικού.

Κι αυτό γιατί υπάρχει μια προϋπόθεση: οφείλετε στον εαυτό σας να διαλέξετε νυφικό σύμφωνα με την προσωπικότητα και το στιλ σας, έτσι ώστε ν’ αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τη γοητεία σας. Για παράδειγμα, ένα κλασικό, ρομαντικό νυφικό δεν ταιριάζει σε μια μοντέρνα, δραστήρια γυναίκα.

Από την άλλη πλευρά, μην ξεχνάτε ότι το νυφικό σας πρέπει να ταιριάζει με το όλο ύφος που θα δώσετε σ’ αυτόν τον γάμο. Αν επιλέξετε να κάνετε ένα παραδοσιακό γάμο, δε θα μπορούσατε να φορέσετε ένα μίνι νυφικό!

Ποιο χρώμα να διαλέξω;

Παραδοσιακά, το άσπρο και το εκρού είναι η μοναδική επιλογή για το νυφικό. Δειλά – δειλά όμως, οι σχεδιαστές πέρασαν στο σομόν και από εκείνη τη στιγμή, η φαντασία οδήγησε σε θαλασσιά, ροζ, ακόμα και κόκκινα νυφικά. Εάν δε νιώθετε τόσο προχωρημένη ώστε να φορέσετε ένα νυφικό με χρώμα, μπορείτε να το εντάξετε στις λεπτομέρειες του νυφικού σας. Κορδέλες, λουλούδια και γάντια μπορούν να έχουν κόκκινο, πράσινο, μπλε, πορτοκαλί χρώμα και όπως προτείνουν οι τελευταίες κολεξιόν, ακόμα και μαύρο (αν και ακόμα θεωρείται κάπως προχωρημένο για τις Ελληνίδες).

Μια όμορφη, ξεχωριστή λεπτομέρεια είναι να ταιριάξετε αυτό το χρώμα με κάποιο στοιχείο της μπομπονιέρας, της πρόσκλησης ή του στολισμού της εκκλησίας.

Τι να ξέρω για τις πρόβες;

Πρέπει να έχετε με το νου σας, τέσσερα πράγματα:

 • Θα πρέπει να διαλέξετε ένα νυφικό που θα σας ικανοποιεί απόλυτα, λαμβάνοντας υπόψη σας και τις πιθανές τροποποιήσεις που θα χρειαστεί, κι αυτό γιατί μπορεί μετά από μια σειρά αλλαγών και διορθώσεων… να μην είναι τελικά αυτό που επιλέξατε!
 • Μην διαλέξετε νυφικό με την ελπίδα ότι θ’ αδυνατίσετε μέχρι το γάμο! Είναι προτιμότερο να το πάρετε στα μέτρα σας. Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι η τελευταία πρόβα γίνεται μια εβδομάδα πριν από το γάμο, οπότε αν χρειαστεί στένεμα, προλαβαίνετε.
 • Υπολογίστε ότι θα χρειαστείτε δύο τρεις πρόβες για το νυφικό αν το διαλέξετε έτοιμο από κάποιον οίκο ενώ αν ραφτεί στα μέτρα σας, σίγουρα οι πρόβες θα είναι διπλάσιες.
 • Μην παραλείψετε να πάρετε μαζί σας παπούτσια με το ίδιο ύψος τακουνιού που θα έχουν οι νυφικές γόβες. Έτσι, θα έχετε μια ολοκληρωμένη εικόνα για το πώς θα φαίνεστε με το νυφικό, εκείνη τη μέρα.

 

DO και DONT 

 

 • Δώστε σημασία στην ποιότητα του υφάσματος, της ραφής και των κεντημάτων, γιατί αυτά τα τρία στοιχεία αναδεικνύουν το ρούχο.
 • Προσέξτε τους συνδυασμούς! Ένα κεντημένο ή με πολλές κορδέλες, κουμπάκια, στρας κ.λπ. νυφικό πρέπει να συνοδεύεται με όσο το δυνατόν λιγότερα και πιο απλά αξεσουάρ. Αντίθετα, ένα λιτό νυφικό χρειάζεται να τονιστεί από έντονα, πλην όμως καλαίσθητα, αξεσουάρ.
 • Το πέπλο, η κουάφ και τα νυφικά παπούτσια πρέπει να έχουν το ίδιο ύφος με το νυφικό, άρα δεν πρέπει να διαλέξετε αυτά που… απλώς ερωτευθήκατε στη βιτρίνα!
 • Σημασία στα εσώρουχα, που πρέπει να διαθέτουν πολυτέλεια και τέλεια εφαρμογή για να μη διαγράφουν ή σας ενοχλούν εκείνη τη σημαντική μέρα.
 • Εξασφαλίστε άνεση, γιατί μπορεί να είναι σύντομη η τελετή του γάμου, αλλά σε συνδυασμό με τη δεξίωση που θ’ ακολουθήσει θα είστε συνέχεια σε ένταση. Έτσι, πρέπει να νιώθετε άνετα με το νυφικό σας, να μη σας σφίγγει για να μπορείτε να κινείστε άνετα και χαριτωμένα.
 • Νιώστε αυτοπεποίθηση και σιγουριά, στοιχεία που αντανακλώνται στο πρόσωπο και το χαμόγελό σας και σίγουρα, θα είστε η βασίλισσα της βραδιάς!