Hair styling: 7 steps!

Το νυφικό χτένισμα είναι εκείνο που δε θα το ξεχάσετε ποτέ, αφού όχι μόνο θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη σας βλέποντας συνέχεια τον εαυτό σας στις δεκάδες φωτογραφίες του γάμου, αλλά και γιατί θα το έχετε επιλέξει με μεγάλη προσοχή –ίσως και πολύ καιρό πριν.  Ας δούμε όμως τι πρέπει να προσέξετε πριν καταλήξετε…

Βήμα 1: Μελετήστε καλά τα χαρακτηριστικά σας. Βασικός κανόνας για την επιλογή του νυφικού χτενίσματος είναι… να κοιτάξετε καλά τον εαυτό σας στον καθρέφτη. Όχι, δεν πρόκειται για σχήμα λόγου και αστειάκι, αλλά για πραγματικότητα και ανάγκη. Παρατηρήστε προσεκτικά το πρόσωπό σας και εντοπίστε τα ατού σας: μεγάλο στόμα, πλούσια χείλη, ωραίο χαμόγελο, συμμετρικά χαρακτηριστικά, έντονα ζυγωματικά, κ.λπ. Στη συνέχεια, μελετήστε τις τυχόν ατέλειές του. Για παράδειγμα: μικρά μάτια, μεγάλη μύτη, πεταχτά αυτιά, ανύπαρκτο μέτωπο, ελιές σε εμφανή σημεία, κ.λπ.

Βήμα 2: Συζητήστε με την κομμώτριά σας. Είναι ο δικός σας άνθρωπος, αυτός που εμπιστεύεστε για να αναδείξετε όχι μόνο το πρόσωπο, αλλά και το νυφικό σας. Τα χέρια της θα δημιουργήσουν το χτένισμά σας και θα σας κάνουν να φαίνεστε μια κούκλα εκείνη την ξεχωριστή μέρα. Συζητήστε μαζί τα ατού και τις ατέλειες που εντοπίσατε στο πρόσωπό σας και αποφασίστε από κοινού τι θα πρέπει ν’ αναδείξετε και τι να κρύψετε. Ζητήστε από την επαγγελματία να σας δείξει περιοδικά με προτάσεις και ακολουθήστε τις ιδέες της, γιατί σίγουρα γνωρίζει περισσότερα από εσάς και διαθέτει μεγαλύτερη πείρα.

Βήμα 3: Μην ταυτίζεστε με άλλες. Επώνυμες κι ανώνυμες, διάσημες και άσημες, φίλες και κουμπάρες… Δεν μπορείτε να διαλέξετε το δικό σας χτένισμα επειδή σας άρεσε ή σας εντυπωσίασε εκείνο που υιοθέτησε μια γνωστή σας, γιατί απλούστατα αυτό που πήγαινε σ’ εκείνη μπορεί να μην πηγαίνει σ’ εσάς. Ο κάθε τύπος γυναίκας είναι διαφορετικός, σεβαστείτε το δικό σας.

Βήμα 4: Παρατηρήστε το σωματότυπό σας. Είναι από τις πιο σημαντικές παρατηρήσεις που μπορείτε να κάνετε πριν διαλέξετε το νυφικό χτένισμα. Δεν αρκεί η μελέτη των χαρακτηριστικών του προσώπου σας, αν θέλετε το χτένισμα ν’ αναδείξει την όλη εμφάνισή σας. Μια ψηλή, λεπτή γυναίκα μπορεί να διαλέξει όποιο θέλει, για παράδειγμα, ένα σινιόν, έναν  κότσο ή μαλλιά ελεύθερα, λυτά, χυμένα στους ώμους… Το αντίθετο αποτέλεσμα θα υπάρχει, αν μια γυναίκα μετρίου αναστήματος, με κανονικά κιλά, θελήσει να υιοθετήσει ένα χτένισμα με μπούκλες και όγκο. Αυτόματα, αυτό θα τη δείχνει… παχιά! Μια γυναίκα με περισσότερα κιλά, θα πρέπει να διαλέξει ένα χτένισμα χωρίς όγκο και φυσικά, χωρίς περιττά για την περίπτωσή της στολίδια, για παράδειγμα: κουάφ, τεχνητά λουλούδια και κοκαλάκια διάφορα.

Βήμα 5: Δώστε σημασία στο νυφικό σας. Το χτένισμα δεν είναι άσχετο με το νυφικό που θα φορέσετε εκείνη τη μέρα. Αν, δηλαδή, έχετε διαλέξει ένα νυφικό με ψηλό λαιμό, γιακά ή κλειστό ντεκολτέ, τότε δεν μπορείτε να επιλέξετε ένα χτένισμα που απαιτεί να είναι τα μαλλιά ελεύθερα, αφημένα κάτω, γιατί απλούστατα αυτά θα κρύβουν το σχέδιο του ρούχου. Αντίθετα, αν το νυφικό σας διαθέτει βαθύ ντεκολτέ, αλλά ο δικός σας λαιμός δεν είναι κύκνειος, τότε δεν πρέπει να διαλέξετε ένα χτένισμα με τα μαλλιά ψηλά σηκωμένα σε κότσο ή σινιόν γιατί το αποτέλεσμα δε θα σας κολακεύει.

Βήμα 6: Αποφύγετε τις καινοτομίες. Μην αφήσετε τη φαντασία σας ελεύθερη ειδικά εκείνη την εποχή και μην καταφύγετε σε extreme ιδέες για να εντυπωσιάσετε τον αγαπημένο σας, γιατί το πιο πιθανόν είναι η έκπληξη να είναι δυσάρεστη για εκείνον και απογοητευτική για εσάς. Έτσι, λοιπόν, αν αποφασίσετε ν’ αλλάξετε στυλ , να υιοθετήσετε ένα καινούριο χρώμα, να ανανεώσετε δραστικά την κουπ σας, θα πρέπει να το κάνετε τουλάχιστον ένα-δυο μήνες πριν. Αυτό θα βοηθήσει στο να το συνηθίσετε κι εσείς και οι άλλοι και μετά, να διαλέξετε με μεγαλύτερη επιτυχία το χτένισμα για τη μέρα του γάμου.

Βήμα 7: Μη φοβάστε τις πρόβες. Είναι για καλό, να είστε σίγουρη. Κάνετε όσες περισσότερες δοκιμές μπορείτε μέχρι να βρείτε αυτό που πραγματικά σας ταιριάζει. Το χτένισμά σας μπορεί να είναι αέρινο, ανάλαφρο, ελεύθερο, στητό, αυστηρό… Όποιος χαρακτηρισμός κι αν του ταιριάζει, θα πρέπει είτε να διατηρείται σε καλή κατάσταση για δυο-τρεις μέρες είτε να διαλύεται εύκολα και να επανέρχεται άμεσα στο φυσικό και συνηθισμένο καθημερινό σας χτένισμα. Κι αυτό γιατί η «επόμενη μέρα» (του γάμου) είναι σημαντική για την περιποιημένη εμφάνισή σας, αφού για εσάς θα είναι και η «πρώτη» του γαμήλιου ταξιδιού και σίγουρα, δε θα έχετε χρόνο για άλλη μια βόλτα στο κομμωτήριο…