New Home

Οι ειδικοί απαντούν

Πως θα δώσετε στους χώρους σας το προσωπικό σας στυλ.

Το καινούριο σπιτικό ενός νεόνυμφου ζευγαριού κρύβει χαρά, προσδοκία, προσμονή για το καλύτερο. Η αναζήτηση είναι συνεχής και πρέπει να τη ζήσετε από την αρχή έως το τέλος…

Το δάπεδο ενός σπιτιού καθορίζει και το στυλ του;

Είτε είστε νέοι στον κόσμο της εσωτερικής διακόσμησης είτε έχετε κάποια εμπειρία, μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο να αποφασίσετε ποια είναι τα στοιχεία που μπορούν να καθορίσουν ένα στυλ. Η επιλογή του σωστού δαπέδου είναι από τις  τελευταίες και ίσως και η σημαντικότερη πινελιά που θα καθορίσει την αισθητική καθώς και το στυλ ενός  σπιτιού. Εξάλλου το δάπεδο είναι αυτό που θα αναδείξει και όλες τις υπόλοιπες επιλογές σας. Είναι βέβαιο ότι υπάρχει μεγάλη ποικιλία για την επίστρωση του δαπέδου αλλά τα ξύλινα πατώματα αποτελούν μια διαχρονική επιλογή και κατευθείαν ο χώρος θα αποκτήσει άλλη αισθητική και ζεστασιά. Το ξύλο, ως φυσικό προϊόν, πλεονεκτεί έναντι όλων των υπόλοιπων υλικών όπως το πλακάκι ή το μάρμαρο. Είναι πιο ζεστό, πιο καθαρό και είναι το μόνο υλικό που μπορεί να επεξεργαστεί μετά από χρόνια και να φαίνεται σαν καινούριο.  Επιπλέον ανάλογα με το χρώμα, το είδος ξύλου και τις ιδιαιτερότητές του, τα ξύλινα δάπεδα γίνονται παραδοσιακά ή μοντέρνα και ενισχύουν τη διακόσμηση του χώρου. Θα προτείναμε σε σπίτια διαχρονικά αλλά και μοντέρνα, η επιλογή του δαπέδου να κινηθεί σε γήινες αποχρώσεις της φυσικής δρυός. Ενώ σε πιο country σπίτια, τα ρουστίκ δάπεδα με την ειδική επεξεργασία και τους ρόζους είναι στην κορυφή των τελευταίων τάσεων της αγοράς.

Όποιες και αν είναι οι ανάγκες σας, σε σχέση με τον χώρο σας, ελάτε στην  www.parquet-world.gr  για να βρείτε το δάπεδο που θα ταιριάζει στο δικό σας στυλ. Εμείς είμαστε σε θέση να καλύψουμε κάθε σας ανάγκη και να κάνουμε πραγματικότητα ό,τι επιθυμείτε.

Τι είδους έπιπλα προτιμούν τα νέα ζευγάρια;

Τα νέα ζευγάρια και γενικότερα οι νέοι σήμερα, έχουν υιοθετήσει έναν “απλό” τρόπο ζωής που έχει να κάνει με ένα άνετο και λειτουργικό σπίτι που θα προσφέρει τα πάντα. Επιλέγει μικρά διαμερίσματα, ψάχνει για έπιπλα λειτουργικά και κυρίως κοιτάει την πρακτικότητα.

Βασική προϋπόθεση να είναι “value for money”, χωρίς όμως να υστερούν σε άνεση και πολυτέλεια. Έπιπλα που να χαρίζουν στυλ και θα τους κάνουν να αισθάνονται όμορφα. Για παράδειγμα στο σαλόνι δε χρειάζεται κάτι παραπάνω από έναν καναπέ που να είναι άνετος αλλά και ανθεκτικός ώστε να μη χρειαστεί να τον αλλάξει. Στην κρεβατοκάμαρα έχουμε το κρεβάτι, στο οποίο θα δώσει έμφαση κυρίως στην επιλογή του κεφαλαριού και του στρώματος. Γενικά η διακόσμηση του υπνοδωματίου οφείλει μαζί με το υπόλοιπο σπίτι να αντικατοπτρίζει την προσωπικότητα του καθενός. Εδώ μπορούμε να μιλήσουμε για κρεβάτια σε όλα τα στυλ, που συμπληρώνουν τον τρόπο ζωής τους. Κρεβατοκάμαρες με αποθηκευτικούς χώρους, custom made δημιουργίες σε διαστάσεις και υφάσματα που θα αντιπροσωπεύουν απόλυτα το ύφος και το στυλ διακόσμησης της επιλογής τους. Μικροέπιπλα όπως σκαμπό, κομοδίνα, ανάκλιντρα κτλ. είναι στοιχεία που θα συμπληρώσουν το στυλ και θα απογειώσουν αισθητικά τον χώρο του σπιτιού. Κυρίως επικρατεί μια μίνιμαλ διάθεση για διακόσμηση των χώρων, καθώς δίνεται έμφαση στα απολύτως απαραίτητα έπιπλα, χωρίς περιττά στοιχεία. Αυτό το ύφος βοηθάει τα νέα ζευγάρια στο να δημιουργούν ένα ήρεμο περιβάλλον χαλάρωσης και γαλήνης, μακριά από το στρες και το άγχος της δουλειάς. Στη www.naturalstrom.gr παρέχουμε τέτοιου είδους έπιπλα και μπορεί κάποιος να μας επισκεφτεί για να του δώσουμε λύσεις για ένα όμορφο σπίτι.